Zeven sloten

Zing en dans mee met Lotte van Dijck en de houtblazers van Calefax


Wie?
Calefax
Lotte van Dijck, zang
Kiki Jaski, regie

Wanneer?
do 8 april 2021
ma 12 april 2021
do 15 april 2021
ma 19 april 2021

Hoe laat?
9.30, 11.15 en 13.30 uur

 

Hoe lang?
Ongeveer een uur

Waar?
Kleine Zaal

Voorbereiding in de klas?
Zeven lessen van circa 30 minuten. Het materiaal staat op deze pagina.

Kosten?
€ 4 per deelnemer (leerling, leerkracht of begeleider) 

Begeleiding?
Maximaal één begeleider (leerkracht of ouder) per 7 leerlingen.

Kerndoelen (54, 56)
Via de aanstekelijke liedjes en bewegingen die de kinderen vooraf op school instuderen beleven de leerlingen de veelzijdigheid van muziek en bewegen.

Startworkshop online
wo 13 januari 2021 | 15.00-16.30 uur
Maak samen met collega’s alvast kennis met het materiaal van dit project. Deze workshop wordt online gegeven door een ervaren workshopleider en is facultatief. Zet de datum vast in de agenda, in december sturen wij een e-mail met informatie over de mogelijkheid om aan te melden.

Calefax gaat verhuizen naar een huis met zeven sloten. Maar waar is toch de zevende sleutel van het nieuwe huis? Via de aanstekelijke liedjes die de kinderen vooraf op school instuderen beleven de leerlingen een verhuizing en de gevoelens die daarbij komen kijken. Afscheid nemen van kamer, huis, buurt en beste vriend, maar ook nieuwe dingen ontdekken zoals de spannende geluiden van een ander huis. Via filmpjes op deze website kunnen ze alvast kennismaken met zangeres Lotte van Dijck, de vijf houtblazers van Calefax en hun bijzondere instrumenten: hobo, klarinet, saxofoon, fagot en basklarinet.

---

Het Concertgebouw houdt de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten. We zullen ons uiterste best doen om dit project in de oorspronkelijke vorm te laten plaatsvinden. Indien het nodig is het project in een later stadium aan te passen aan de dan geldende maatregelen, zullen wij hierover tijdig informatie sturen.

Download het lesmateriaal
Alle audio afspelen

In de klas


Impressie