Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u de antwoorden op de meest voorkomende vragen voor zowel Primair- als Voortgezet Onderwijs.


Aantal begeleiders

 • Kan ik zelf bepalen met hoeveel begeleiders ik wil komen?

  Primair onderwijs: Ja, u kunt dit zelf bepalen, maar per groep geldt dat u met minimaal 2 volwassenen komt.
  Voortgezet onderwijs: Bij de workshops geldt dat u met minimaal 2 volwassenen komt. Bij On stage and backstage komt u, in verband met de rondleiding, met 1 volwassene per 15 leerlingen. 

 • Kunnen ouders het project bijwonen?

  Nee, vanwege het beperkte aantal plaatsen in de zaal, kunnen alleen de ouders meekomen die nodig zijn voor de begeleiding van de groep. De enige uitzonderingen zijn de projecten voor groep 5/6 en groep 7/8 in de Grote Zaal. Daar is de mogelijkheid voor (groot)ouders en verzorgers om het project bij te wonen op het tijdstip dat de school komt. De school ontvangt een paar weken voor de projectdatum een mail die naar de ouders en verzorgers doorgestuurd kan worden. Hierin staat de uitleg hoe zij via de website van Het Concertgebouw zelf kaarten kunnen kopen. Deze kaarten kosten €4,50 en geven geen recht op gratis openbaar vervoer.

 • De projecten zijn ingedeeld naar groep of klas, kan ik daar van afwijken?

  Nee, dit raden wij sterk af. De projecten zijn speciaal ontwikkeld om aan te sluiten bij het niveau en de belevingswereld van de leerlingen van die leeftijd. Als u wilt overleggen hoe u de groepen of klassen het beste kunt indelen, neem dan contact op met onze afdeling, wij zullen u daar graag bij adviseren.

Wijzigen of annuleren en betalen

 • Ik weet het precieze aantal leerlingen nog niet, kan ik wel inschrijven?

  De inschrijving kan gedaan worden met het aantal leerlingen waarvan u verwacht dat die in de klas zitten op de projectdatum. Tot 3 maanden voor de projectdatum kunt u kosteloos verminderen of annuleren door een mail te sturen naar educatie@concertgebouw.nl. Maak een notitie wanneer deze datum verloopt, zodat de definitieve aantallen op tijd doorgegeven worden en er geen onnodige kosten zijn. 

 • Ik wil bij nader inzien op een andere dag of tijdstip komen, hoe kan ik mijn inschrijving verplaatsen?

  Dit kan op voorwaarde dat de termijn van kosteloos annuleren nog niet verstreken is (3 maanden voor de projectdatum). Op de website is te zien hoeveel plaatsen er per datum en tijdstip beschikbaar zijn. Als er op de andere datum nog voldoende plaatsen zijn (inclusief begeleiding) dan kan daarvoor ingeschreven worden. Om het oorspronkelijke tijdstip te annuleren, stuurt u voor het verstrijken van de annuleringstermijn een mail naar educatie@concertgebouw.nl.

 • Ik wil annuleren of verminderen, kan dat?

  Tot 3 maanden voor de projectdatum is het mogelijk om kosteloos de hele inschrijving te annuleren of enkele plaatsen te annuleren. U kunt dit doen door een mail te sturen naar educatie@concertgebouw.nl. Na die termijn geldt er bij annulering of vermindering een betalingsverplichting voor de oorspronkelijke inschrijving.

 • Wanneer moeten de deelnamekosten worden betaald?

  Ongeveer een week na de projectdatum wordt de factuur verstuurd naar het e-mailadres van degene die de inschrijving gedaan heeft. Als de factuur door iemand anders verwerkt moet worden, bent u zelf verantwoordelijk voor het doorsturen. Voor het Voortgezet Onderwijs geldt dat dan ook de weborder voor de Cultuurkaart klaargezet wordt op voorwaarde dat alle gegevens zijn ingevuld.

 • Kan ik betalen met mijn budget van vorig jaar?

  Ja, dat is in sommige gevallen mogelijk. U kunteen mail te sturen naar educatie@concertgebouw.nl om een aanvraag te doen. 

Bereikbaarheid en vervoer