Welkom bij het orkest

Voel de kracht en impact van een volledig symfonieorkest. Bereid je in de klas voor met vlotte vlogs, liedjes, bodypercussie en doe mee in de zaal!


Welkom bij het orkest vervangt De componist en de koningin


Wie?

Nederlands Philharmonisch Orkest
Stijn Berkouwer, dirigent
Pepijn Gunneweg, presentator
Eric Robillard, regie

Wanneer?
ma 29 maart 2021
di 30 maart 2021
wo 31 maart 2021 

Hoe laat?
Op 29 en 30 maart 2021:
9.30, 11.30 en 13.30 uur

Op 31 maart 2021:
9.30 en 11.30 uur

Hoe lang?
Ongeveer een uur

Waar?
Grote Zaal

Voorbereiding in de klas?
Vijf lessen van circa 30-45 minuten. Het materiaal staat op de pagina.

Kosten?
€ 4 per deelnemer (leerling, leerkracht of begeleider) 

Begeleiding?
Maximaal één begeleider (leerkracht of ouder) per 10 leerlingen.

Kerndoelen (54, 56)
Na voorbereiding in de klas met vlogs, liedjes en bodypercussie, kunnen leerlingen in de zaal meedoen met het orkest. Hierdoor ontdekken zij de kracht en impact van een volledig symfonieorkest.

Startworkshop online
wo 13 januari 2021 | 15.00-16.30 uur
Maak samen met collega’s alvast kennis met het materiaal van dit project. Deze workshop wordt online gegeven door een ervaren workshopleider en is facultatief. Zet de datum vast in de agenda, in december sturen wij een e-mail met informatie over de mogelijkheid om aan te melden.

Een volledig symfonieorkest in haar volle glorie en van binnenuit meemaken is een ervaring die je niet snel vergeet. In de prachtige Grote Zaal van Het Concertgebouw brengen we het orkest dichtbij met camera’s en interactie. Het hele orkest, de instrumenten, de solist, de dirigent en de prachtige muziek staan centraal.

Hoe werken 80 musici samen en hoe klinkt bijvoorbeeld de harp in haar eentje? En wat is het verschil tussen in het echt en op tv of YouTube? Zo ontdek je instrumenten die je nog nooit gehoord hebt. Dompel je onder in de indrukwekkende klanken van de strijkers of voel hoe machtig het koper klinkt. En hoe fantastisch is het om samen met het hele orkest te zingen of als dirigent het hele orkest te dirigeren!

---

Het Concertgebouw houdt de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten. We zullen ons uiterste best doen om dit project in de oorspronkelijke vorm te laten plaatsvinden. Indien het nodig is het project in een later stadium aan te passen aan de dan geldende maatregelen, zullen wij hierover tijdig informatie sturen.

Download het lesmateriaal
Alle audio afspelen

In de klas