Welkom bij het orkest

Wat is de kracht en impact van een volledig symfonieorkest? Beleef het in de klas met vlotte vlogs, liedjes en bodypercussie!


Wie?
Nederlands Philharmonisch Orkest
Stijn Berkouwer, dirigent
Eva Cleven, presentator
Pepijn Gunneweg, presentator
Eric Robillard, regie

Wat?
Een stream van het concert in de Grote Zaal

Wanneer?
Vanaf 14 april 2021 tot 24 juli 2021,
wanneer u dat wilt via deze pagina.

Hoe lang?
Ongeveer een uur

Waar?
In de klas op het digibord

Voorbereiding in de klas?
Vijf lessen van circa 30-45 minuten.
Het materiaal staat op deze pagina.

Kosten?
€ 25,- per klas

Kerndoelen (54, 56)
Na voorbereiding in de klas met vlogs, liedjes en bodypercussie, kunnen leerlingen tijdens de stream meedoen met het orkest. Hierdoor ontdekken zij de kracht en impact van een volledig symfonieorkest.

Een volledig symfonieorkest in haar volle glorie en van binnenuit meemaken is een ervaring die je niet snel vergeet. Hoe werken 80 musici samen en hoe klinkt bijvoorbeeld de harp in haar eentje? De camera's staan letterlijk in het orkest, zo ontdek je instrumenten die je nog nooit gehoord hebt. Het hele orkest en de prachtige muziek staan centraal. Dompel je onder in de indrukwekkende klanken van de strijkers of voel hoe machtig het koper klinkt. Het concert vanuit de prachtige Grote Zaal wordt een feest in de klas, alsof je er zelf bij bent!

Bekijk het schoolconcert

Download het lesmateriaal
Alle audio afspelen

In de klas


Schoolconcert Welkom bij het orkest

De video is beveiligd met een wachtwoord dat u heeft ontvangen in de bevestigingsmail. Mocht het inloggen niet lukken, controleert u dan of u het wachtwoord correct invoert. Dit schoolconcert blijft beschikbaar tot de zomervakantie (24 juli). 

De inschrijvingen voor dit project zijn gesloten.

Deel 1

Deel 2