Symfonie voor wiebelkonten

Een muzikale ontdekkingstocht met het Nederlands Philharmonisch Orkest, waarin niks moet en veel mag.


Wie?
Nederlands Philharmonisch Orkest
Eric Robillard - acteur
Freek Koopmans - regie
Leonard Evers - compositie liedjes
Floortje Schoevaart - tekst

Wanneer?
do 17 en vr 18 februari 2022

Hoe laat?
17 februari: 9.30 en 11.30 uur
18 februari: 9.30, 11.30 en 13.30 uur

Waar?
In de Grote Zaal

Hoe lang?
Ongeveer een uur

Kosten?
€ 4,- per leerling, leerkracht of begeleider

Begeleiding?
Maximaal één begeleider per tien leerlingen

Voorbereiding in de klas?
Ongeveer vijf voorbereidende lessen van 30 minuten. Het lesmateriaal staat op deze pagina.

Kerndoelen 54 en 56
Door zelf te zingen en te musiceren, samen met het Nederlands Philharmonisch Orkest, ontdekken de leerlingen de eindeloze mogelijkheden van het orkest en Het Concertgebouw.

Startworkshop
wo 3 november 2021 | 15.00 tot 16.30 uur
Kom naar de facultatieve startworkshop en maak samen met collega's kennis met het materiaal van dit project onder leiding van een ervaren workshopleider. Zet deze datum vast in de agenda. Informatie over aanmelding van de startworkshop volgt via e-mail.

Hoe vaak heb jij het zinnetje 'Zit nou eens stil!' gehoord? Thuis tijdens het avondeten, in de klas of misschien in de trein. Maar als je stil zit, maak je toch niets mee? Precies! En daarom gaan wij ontdekken wat er gebeurt als je niet alleen maar stil zit, maar ook op zoek gaat naar avontuur, naar nieuwe dingen. Hoe klinkt een klapstoel? Kun je muziek maken met slaande deuren? En kun jij de raadsels van de Enigma-variaties van componist Edward Elgar oplossen?

Tijdens dit vrolijke concert met het Nederlands Philharmonisch Orkest ben jij de hoofdpersoon van deze ontdekkingstocht waar niets moet en veel mag. Er is alleen een klein probleempje: Rutger, de portier. Toffe peer hoor, maar een beetje stijfjes... Hij houdt niet van verrassingen, niet van chaos en zeker niet van rommel. Waarom eigenlijk niet? Ontdek het zelf tijdens dit concert in de Grote Zaal van Het Concertgebouw!

---

Het Concertgebouw is verplicht alle leerkrachten en begeleiders bij de ingang op een coronatoegangsbewijs (bewijs van vaccinatie/testen/herstel) te controleren.


Dit project vervangt het eerder geplande project 'De componist en de koningin'. 
 
Download het lesmateriaal
Alle audio afspelen

In de klas