Workshop met lunchconcert

Zelf experimenteren met componeren


Wat?
Workshop componeren en muziek maken, een meet-and-greet met de musici tijdens de repetitie in de zaal, en daarna naar een lunchconcert.

Wanneer?
Op woensdagen:
8 september, 10 november, 22 december, 26 januari, 9 maart, 13 april, 18 mei, 1 juni

Hoe laat?
Het gehele programma duurt van 9.30 tot 13.30 uur.

Waar?
De workshop vindt plaats in de Koorzaal en het concert in de Grote of de Kleine Zaal.

Wie?
De workshops worden gegeven door een ervaren workshopleider. En er is mogelijkheid tot kennismaking met één of meerdere musici die het concert van die middag verzorgen.

Kosten?
€ 10,- per deelnemer (leerling of begeleider).

Hoeveel leerlingen en begeleiders?
Minimaal 20 leerlingen en maximaal 30 leerlingen. Eén begeleider per 10 leerlingen.

Dit project is speciaal ontwikkeld om leerlingen van de onderbouw kennis te laten maken met Het Concertgebouw en te laten ervaren hoe het is om samen muziek te bedenken en te maken.

Tijdens de workshop gaan de leerlingen met elkaar aan de slag met ritmes en melodieën om op die manier zelf muziek te bedenken, te experimenteren met componeren. We hebben hiervoor een uitgebreid instrumentarium, waaronder een marimba, een vibrafoon, een elektrische gitaar en diverse slagwerkinstrumenten. En uiteraard de vleugel waar vele pianisten tijdens concerten op gespeeld hebben. Leerlingen die zelf een instrument spelen moedigen wij aan dit mee te brengen, het is geen voorwaarde dat leerlingen een instrument bespelen, maar het heeft wel een meerwaarde voor de leerling die een instrument bespeelt om dit mee te brengen.

Om alvast kennis te maken met de musici van het lunchconcert gaan de leerlingen naar de Kleine Zaal waar de musici aan het repeteren zijn. Zij zien een stukje van de repetitie en kunnen volop vragen stellen. Als het lunchconcert in de Grote Zaal is komt een van de musici van het orkest naar de workshop om kennis te maken met de leerlingen en vragen te beantwoorden.

De leerlingen nemen in de zaal plaats, voordat het reguliere publiek voor het Lunchconcert binnenkomt. Hierdoor kunnen wij zorgen dat de leerlingen goede plaatsen hebben en de groep bij elkaar blijft. Het betekent wel dat de leerlingen iets langer moeten wachten voordat het concert begint. Het Lunchconcert duurt ongeveer een half uur.

Na het concert is er een kort nagesprek in de workshopruimte waar de leerlingen om een reactie gevraagd wordt.