Romeo en Julia

Beleef het verhaal van Romeo en Julia met het Concertgebouworkest!


Wie?
Concertgebouworkest
Nuno Coelho, dirigent
ntb, acteurs
Caecilia Thunnissen, regie
Sanne Schuhmacher, tekst

Wanneer?
do 16 en vr 17 maart 2023

Hoe laat?
do: 9.30, 11.30 en 13.30 uur
vr: 9.30 en 11.30 uur

Waar?
In de Grote Zaal

Hoe lang?
Ongeveer een uur

Kosten?
€ 4,50 per leerling, leerkracht of begeleider

Voorbereiding in de klas?
Vijf voorbereidende lessen van ongeveer 30 minuten. Het lesmateriaal volgt later op deze pagina.

Gratis openbaar vervoer?
Als u met het openbaar vervoer van het GVB reist, kiest u kaarten waar (GVB) bij staat. Als u met de metro reist, stuur dan een aanvraag naar educatie@concertgebouw.nl

Kerndoelen 54 en 56
Door zelf te zingen en te musiceren, samen met het Concertgebouworkest, ontdekken de leerlingen de beroemde muziek en verhalen van Romeo en Julia.

Startworkshop
wo 25 januari 2023 | 15.00 tot 16.30 uur
Kom naar de facultatieve startworkshop en maak samen met collega's kennis met het materiaal van dit project onder leiding van een ervaren workshopleider. Zet deze datum vast in de agenda. Informatie over aanmelding van de startworkshop volgt via e-mail.

 

Al heel lang geleden… Heel heel heel lang geleden… Was er een straat waarin twee families woonden. Deze twee families hadden al zo lang ruzie, dat niemand meer wist waar die ruzie eigenlijk over ging. In dit concert maken de leerlingen kennis met Romeo en Julia, het meest beroemde liefdespaar aller tijden. Shakespeare schreef ooit een toneelstuk over die twee, dat niet goed afliep.

De componist Tsjaikovski las het, en had zoveel medelijden met Romeo en Julia, dat hij de mooiste muziek voor ze componeerde die hij kon bedenken. Het Concertgebouworkest vertelt samen met de leerlingen en twee acteurs een eigen versie van het eeuwenoude verhaal. Daarin kiezen Romeo en Julia zelf voor een nieuwe afloop…

Dit is een gezamenlijk project van Het Concertgebouw en het Concertgebouworkest.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door: