Liedjes zonder grenzen

Meezingconcert met liedjes van over de hele wereld.


Wie?
Izaline Calister, zang
Thijs Borsten, gitaar/piano
Peer de Graaf, percussie/zang
Stefan Blankestijn, gitaar
Kiki Jaski, regie

Wanneer?
ma 4 en do 7 april 2022

Hoe laat?
9.30, 11.15 en 13.30 uur

Waar?
In de Kleine Zaal

Hoe lang?
Ongeveer een uur

Kosten?
€ 4,- per leerling, leerkracht of begeleider

Begeleiding?
Maximaal één begeleider per vijf leerlingen

Voorbereiding in de klas?
Elf voorbereidende lessen van ongeveer 20 minuten. Het lesmateriaal staat op deze pagina.

Kerndoelen 54 en 56
Door te zingen, te bewegen en te luisteren maken de leerlingen kennis met bekende en nieuwe liedjes uit verschillende landen en ervaren ze een concert met livemuziek van heel dichtbij.

Startworkshop
wo 26 januari 2022 | 15.00 tot 16.30 uur
Kom naar de facultatieve startworkshop en maak samen met collega's kennis met het materiaal van dit project onder leiding van een ervaren workshopleider. Zet deze datum vast in de agenda. Informatie over aanmelding van de startworkshop volgt via e-mail.

Staan de koffers klaar? Tijdens dit concert gaan de kleuters op reis. Ze komen langs veel verschillende landen waar ze bekende liedjes kunnen meezingen en kennismaken met nieuwe liedjes. Land na land vullen ze hun eigen muziekatlas. Meneer de Graaf ('Meneertje Peertje') weet alles, is óveral geweest en kan heel veel. Hij is al heel oud, dus een spagaat kan hij niet meer, maar daar wil hij zelf niks van weten. Hij is jong van geest, houdt van vertellen en neemt de kleuters mee op reis over de wereld. Dat doet hij niet alleen, maar samen met zijn muziekvrienden én zijn dokter. Onderweg raakt hij weleens iets kwijt. Aan de kleuters de taak om dat te vinden voor het te laat is. Waar heeft hij bijvoorbeeld zijn ruimtepak laten slingeren? Zonder deze uitrusting kan hij onmogelijk naar zijn laatste bestemming... de maan!

Download het lesmateriaal
Alle audio afspelen

In de klas