Menu
  • Voor elk leerjaar een muzikaal project
  • Gratis vervoer binnen Amsterdam met het GVB 
  • Vanaf € 4,50 per leerling en/of begeleider

Het belang van muziekonderwijs

Wij vinden het belangrijk dat iedere leerling wekelijks muziekonderwijs krijgt op school. Lees waarom en bekijk de filmpjes waarin meer wordt verteld.

Naar Tijd voor muziek

Aan de slag

Primair onderwijs

Muziek verbindt, van muziek word je blij, je voelt je er beter door. Het Concertgebouw wil daarom zoveel mogelijk basisschoolleerlingen de kans geven om naar een concert te gaan.

Bekijk het aanbod

Voortgezet onderwijs

In de projecten voor het voortgezet onderwijs gaan de leerlingen zelf aan de slag met componeren en bezoeken zij de mooiste concerten. Ook een rondleiding door het gebouw behoort tot het aanbod.

Bekijk het aanbod

Inschrijven

Via ons docentenportaal regelt u snel en eenvoudig uw inschrijving voor de muzikale onderwijsprojecten van Het Concertgebouw.

Inloggen

Podcast

Beluister de podcast Het Concertgebouw voor kinderen: Mijn instrument, waarin kinderen vertellen over hun muziekinstrument.

Naar de podcast

Educatieve apps

Maak kennis met de fantasievolle rijkheid van klassieke muziek door de gratis educatieve apps van Het Concertgebouworkest.
Naar de apps

Digitale leerlijn muziek

Speciaal voor basisscholen lanceert Het Concertgebouw samen met 123ZING het gratis digitale lespakket Mahlers Digitale Klaslokaal.

Meer informatie