De componist en de koningin

Ga samen met de componist en het symfonieorkest op zoek naar inspiratie voor de mooiste verjaardagsmuziek.


Wie?
Nederlands Philharmonisch Orkest
Nil Venditti, dirigent
Rutger de Bekker, acteur
Ria Marks, regie
Leonard Evers, compositie liedjes

Wanneer?
ma 29 maart 2021
di 30 maart 2021 

Hoe laat?
9.30, 11.30 en 13.30 uur

Hoe lang?
Ongeveer een uur

Waar?
Grote Zaal

Voorbereiding in de klas?
Ongeveer zeven lessen van circa 30-45 minuten. Het materiaal wordt op deze pagina geplaatst.

Kosten?
€ 4 per deelnemer (leerling, leerkracht of begeleider) 

Begeleiding?
Maximaal één begeleider (leerkracht of ouder) per 10 leerlingen.

Kerndoelen (54, 56)
Door zelf te zingen, samen met het symfonieorkest, inspireren de leerlingen de componist voor het schrijven van de mooiste melodie ter ere van de verjaardag van de koningin.

Startworkshop in Het Concertgebouw
wo 13 januari 2021 | 15.00-16.30 uur
Kom naar Het Concertgebouw en maak samen met collega’s alvast kennis met het materiaal van dit project. Deze workshop wordt gegeven door een ervaren workshopleider en is facultatief. Zet de datum vast in de agenda, begin december sturen wij een e-mail met informatie over de mogelijkheid om aan te melden.

Als je componist bent en er is iemand jarig, dan geef je natuurlijk... muziek cadeau! Maar wat als die iemand een koningin is? Dan kun je alleen de aller-, aller-, allermooiste melodie ooit geven. Probeer die maar eens te verzinnen.

Tijdens dit concert van het Nederlands Philharmonisch Orkest weet een componist zich geen raad. Gelukkig zijn de musici er om hem te helpen. Zij kennen wel wat goede deuntjes, die speciaal zijn geschreven voor een verjaardag. Componisten als Elgar en Tsjaikovski maakten juist voor dat soort feestjes hun mooiste muziek. Inspiratie kan overal vandaan komen en natuurlijk helpen de leerlingen daarbij mee!

---

Het Concertgebouw houdt de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten. We zullen ons uiterste best doen om dit project in de oorspronkelijke vorm te laten plaatsvinden. Indien het nodig is het project in een later stadium aan te passen aan de dan geldende maatregelen, zullen wij hierover tijdig informatie sturen.