Zing met ons mee - Ik sta paf!

‘Ik wil alles wat niet mag, de hele dag, de hele dag!’ Annie M.G. Schmidt wist wel hoe je kinderen aan het zingen moest krijgen. In 2013 vond een historisch concert plaats met het grootste kinderkoor van Nederland. Maar liefst 70.000 kinderen zongen tegelijkertijd liedjes over Opa en de Spin Sebastiaan. Komen jullie weer meezingen?


Wie?
Yvonne van den Eerenbeemt, zang
Thierry Castel, arrangementen en piano
Joost Janssen, saxofoon
Mark van Kersbergen, slagwerk
Thomas Pol, contrabas
Bart Oomen, regie
Ellen Kromhout, decor en kostuums
Desirée van Gelderen, licht

Wat?
Meezingconcert met de leukste liedjes van Annie M.G. Schmidt

Waar?
Kleine Zaal

Wanneer?
Ma 29 januari 2018 | 9.30, 11.15 en 13.30 uur
Di 30 januari 2018 | 9.30, 11.15 en 13.30 uur

Hoe lang?
Concert: 60 minuten

Voorbereiding
Veertien lessen van 20 tot 30 minuten. U ontvangt een lespakket waarmee u de leerlingen in de klas voorbereidt op het concert.

Kosten
€ 4 per leerling of begeleider. Maximaal één begeleider per vijf leerlingen.

Duik in de wereld van Annie M.G. Schmidt

Annie M.G. Schmidt is tijdloos, dat bleek. Goede reden om de voorstelling Ik sta paf! terug te laten komen, zodat nóg meer kinderen kunnen genieten van dit meezingfeest. Duik ook in de wereld van Dikkertje Dap en Het beertje Pippeloentje. Ook De heks van Sier-kon-fleks is erbij. En De leeuw is los, en op weg naar het Amsterdamse Bos! Zing mee en laat iedereen paf staan!

Voorbereiding in de klas

Zing met ons mee omvat introductielessen waarin de liedjes geoefend worden. In 14 lessen van 20-30 minuten leert u de liedjes en bewegingen aan, maar is er ook ruimte om binnen de thema's van de liedjes breder aan het werk te gaan in de klas. 

U kunt het lesmateriaal hieronder downloaden. Op onderstaande lespagina's staat al het materiaal dat u nodig heeft voor het geven van de lessen.

Download het lesmateriaal
Alle audio afspelen

Lessen in de klas