On stage and backstage

Tijdens On stage and backstage krijgen de kinderen een kijkje achter de schermen van het gebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest.


Wie?
Kunsteducator Marko Kassenaar, dirigent Peter Biloen, het Koninklijk Concertgebouworkest en een rondleider van Het Concertgebouw.

Wat?
Muzikale inleiding, gevolgd door een deel van een repetitie van het Koninklijk Concertgebouworkest en tot slot een rondleiding door het gebouw.

Waar?
Dirigentenfoyer en Grote Zaal

Wanneer
U kunt kiezen uit verschillende muzikale programma’s. Het overzicht vindt u binnenkort hieronder.

Hoe laat?
9.30 of 11.30 uur. Inleiding, repetitie en rondleiding nemen bij elkaar circa 2,5 uur in beslag.

Kosten
€ 7 per leerling of docent
Maximaal één begeleider per 15 leerlingen.

Kijkje achter de schermen

Tijdens het project On stage and backstage krijgen de bovenbouwleerlingen een kijkje achter de schermen. Ter voorbereiding bekijken ze in de klas een documentaire over Het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest. In de Dirigentenfoyer krijgen de leerlingen achtergrondinformatie over de stukken die het Concertgebouworkest aan het repeteren is. Hierna wonen de leerlingen in de Grote Zaal een deel van de repetitie bij. Wat er op het programma staat is afhankelijk van het repetitieschema van de door u gekozen dag. 

Rondleiding

Het project eindigt met een rondleiding door het gebouw langs de radiokamer, koninklijke ontvangstkamer, zolder en catacomben. Wie nog meer wil weten over het wereldberoemde gebouw en orkest kan de serie Bloed, zweet en snaren en het vervolg Bloed, zweet en concerten bekijken.

Overzicht programma's

Bekijk hieronder het overzicht van de programma's per datum. Tijdens de door u bezochte repetitie spelen de musici een deel het programma.

Overzicht programma's 2018-2019