On stage and backstage

Tijdens On stage and backstage krijgen de kinderen een kijkje achter de schermen van het gebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest.


Wie?
Kunsteducator Marko Kassenaar, dirigent Peter Biloen, het Koninklijk Concertgebouworkest en een rondleider van Het Concertgebouw.

Wat?
Muzikale inleiding, gevolgd door een deel van een repetitie van het Koninklijk Concertgebouworkest en tot slot een rondleiding door het gebouw.

Waar?
Dirigentenfoyer en Grote Zaal

Wanneer
U kunt kiezen uit verschillende muzikale programma’s. Het overzicht vindt u hieronder.

Hoe laat?
9.30 of 11.30 uur. Inleiding, repetitie en rondleiding nemen bij elkaar circa 2,5 uur in beslag.

Kosten
€ 7 per leerling of docent
Maximaal één begeleider per 15 leerlingen.

Kijkje achter de schermen

Tijdens het project On stage and backstage krijgen de bovenbouwleerlingen een kijkje achter de schermen. Ter voorbereiding bekijken ze in de klas een documentaire over Het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest. In de Dirigentenfoyer krijgen de leerlingen achtergrondinformatie over de stukken die het Concertgebouworkest aan het repeteren is. Hierna wonen de leerlingen in de Grote Zaal een deel van de repetitie bij. Wat er op het programma staat is afhankelijk van het repetitieschema van de door u gekozen dag (zie onder een overzicht van de programma's).
Het project eindigt met een rondleiding door het gebouw langs de radiokamer, koninklijke ontvangstkamer, zolder en catacomben. 

Uitzendingen

De uitzending van Kunstlicht Next ‘Kunst en de romantiek’ sluit naadloos aan bij On stage and backstage. Deze documentaire gaat in op de geschiedenis van Het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest. Gaat u daarvoor naar www.schooltv.nl/docent. Via de zoekbalk komt u bij de juiste aflevering.

Het programma De kennis van nu heeft een speciale aflevering gemaakt over akoestiek, onder andere die van Het Concertgebouw. Bekijk de uitzending hier. Ook is er van dit programma een uitzending gemaakt over de wetenschap van dirigeren. Deze uitzending is deels opgenomen in Het Concertgebouw en is hier te bekijken.

Voor een extra kijkje achter de schermen kunt u met uw leerlingen een aantal afleveringen van Bloed, zweet en snaren bekijken, of de vervolgserie Bloed, zweet en concerten.

Overzicht programma's

Bekijk hieronder het overzicht van de programma's per datum. Tijdens de door u bezochte repetitie spelen de musici een deel het programma.

Overzicht programma's 2018-2019

 

Bekijk de documentaire als voorbereiding op het bezoek aan Het Concertgebouw

 © Mals Media - Anna Jordans en Florian Koch