Het Grote Zaal Concert - Duizend-en-een-nacht

Verhalen als Alladin, Sinbad en Sheherazade prikkelen de fantasie. Bij Duizend-en-een-nacht zingen de leerlingen samen in de Grote Zaal, begeleid door een volwaardig symfonieorkest.


Wie?
Nederlands Philharmonisch Orkest
Abdelhadi Baadi, Sinbad
Jan Pieter Koch, regie en muzikale dramaturgie
Joris Nassenstein, regie en muzikale dramaturgie

Wat?
Een concert in oosterse sferen: achthonderd leerlingen zingen, begeleid door een symfonieorkest, in de Grote Zaal.

Waar?
Grote Zaal

Wanneer?
Di 15 mei 2018 | 9.30, 11.30 en 13.30 uur
Do 17 mei 2018 | 9.30, 11.30 en 13.30 uur

Hoe lang?
Concert: 60 minuten

Voorbereiding
Zes voorbereidende lessen van ongeveer 45 minuten. U ontvangt een lespakket waarmee u de leerlingen op het concert voorbereidt. 

Kosten
€ 4 per leerling of begeleider. Maximaal één begeleider per tien leerlingen.

Beleef spannende avonturen

In oosterse sprookjes worden spannende avonturen beleefd. De leerlingen studeren de liedjes van tevoren in op school. 

Het voorbereidende lesmateriaal biedt u als leerkracht ook inspiratie voor ideeën om het thema duizend-en-een-nacht breder in te zetten dan alleen in de muziekles. Zogenoemde 21st Century Skills, vaardigheden als samenwerken, kritisch denken en creativiteit spelen daarbij een belangrijke rol.
Bij het concert mogen ouders aanwezig zijn om met hun kind mee te genieten.

Voorbereiding

Tijdens de voorbereidende lessen in de klas bereidt u de kinderen voor op het project. Een goede voorbereiding draagt bij aan een mooie belevenis in Het Concertgebouw. 
U kunt het lesmateriaal hieronder downloaden. Op onderstaande lespagina's staat al het materiaal dat u nodig heeft voor het geven van de lessen.

Aanrader!

Er is een facultatieve training door muziekvakdocenten voor leerkrachten op woensdag 7 februari 2018 van 14.00 uur tot 15.30 uur in Het Concertgebouw. De docententraining versterkt het effect van het lesmateriaal en verhoogt het plezier in de voorbereiding en het concert, zowel voor de leerkracht als voor de leerlingen.
Zet de datum vast in uw agenda. U ontvangt na inschrijving voor dit project t.z.t. een uitnodiging voor aanmelding van de docententraining.

Download het lesmateriaal
Alle audio afspelen

Lessen in de klas