Coaching op school

Wat kan ik met muziekinstrumenten in de klas? Hoe kan muziek andere leergebieden ondersteunen? Onze muziekvakdocenten staan voor u klaar met tips, workshops en coaching met een methodiek die bij de onderwijskundige visie van de school past en die recht doet aan de culturele achtergrond van de school en haar leerlingen.


Muzikaal traject voor Amsterdamse basisscholen

De afdeling Binnenschoolse Muziekeducatie van Het Koninklijk Concertgebouw ondersteunt sinds 2009 basisscholen in Amsterdam (met uitzondering van Stadsdeel Noord) bij het vormgeven van muziekonderwijs. We richten ons hierbij op een lange leerlijn muziek, zodat muziek weer een plek krijgt in de school.

Er wordt in samenspraak met de school een traject voor de coaching afgesproken. Het traject richt zich individueel of in teamverband op het overbrengen van muzikale vaardigheden op de leerkrachten zodat zij, met behulp van een toegankelijke muziekmethode, muzieklessen kunnen verzorgen met als uitgangspunt de door de school gekozen doorgaande leerlijn. Per school is er jaarlijks 10 uur beschikbaar voor deze gratis ondersteuning.


Reacties

"Ik heb geleerd muziekles boeiend en spannend te maken”
“Dankzij de coaching durf ik nu te zingen voor mijn klas!”
“Ik heb geleerd meer uit de kinderen zelf te laten komen door ze een taak te geven in de muziekles”
"Door de coaching was de zang bij de musical veel beter. Het was duidelijk dat er een deskundige bij de voorbereiding was."


Impressie

Bekijk voor een impressie van de coaching onderstaand filmpje.