Sofie en de mannetjes van de tijd

Reis door de tijd en laat je verrassen.


Wie?
Sofie Habets, zang
Percossa
Kiki Jaski, regie

Wanneer?
Di 3 mrt 2020 | 9.30, 11.15 en 13.30 uur
Ma 9 mrt 2020 | 9.30, 11.15 en 13.30 uur
Di 10 mrt 2020 | 9.30, 11.15 en 13.30 uur
Do 12 mrt 2020 | 9.30, 11.15 en 13.30 uur
Dit concert vindt plaats in de Kleine Zaal en duurt ongeveer 50 minuten.

Liedjes Sofie en de mannetjes van de tijd

Voorbereiding in de klas
Zeven voorbereidende lessen van circa 30 minuten. U ontvangt een lespakket waarmee u de kinderen in de klas voorbereidt op het concert. Een link naar het lesmateriaal staat hieronder.

Wij adviseren u om de voorbereiding op te nemen in uw jaarplanning.

Kosten
€ 4 per leerling of docent. Maximaal één begeleider per zeven leerlingen.

Kerndoelen (54, 56)
Met fantasieprikkelende liedjes en bodypercussie ervaren de leerlingen de veelzijdigheid van percussie.

Docententraining
De docententraining versterkt het effect van het lesmateriaal en verhoogt het plezier in de voorbereiding en het concert, voor zowel de leerkracht als de leerlingen. Deze facultatieve training voor leerkrachten vindt plaats op woensdag 15 januari 2020 van 15.00 tot 16.30 uur in Het Concertgebouw.

Soms gaat de tijd zó langzaam… Als je in de stoel van de tandarts zit en er geen einde aan lijkt te komen, of als de dagen extra lang lijken te duren als je bijna jarig bent. En soms lijkt de tijd juist opeens razendsnel te gaan! Als je heerlijk buiten aan het spelen bent en plotseling ziet dat het al donker is. Of wanneer je te laat van huis vertrokken bent en dan keihard moet fietsen... Sofie vindt de tijd vooral traag gaan. Ze luistert naar het tikken van de klok. Het schiet maar niet op. Maar dan verschijnen ze ineens: de mannetjes van de tijd! Met een enkele slag laten zij de tijd vliegen, vertragen en zelfs stilstaan!

Voorbereiding in de klas
Een goede voorbereiding zorgt voor de mooiste concertervaring. De kinderen leren daarom in de klas de liedjes en bewegingen die ze tijdens het concert samen met de musici uitvoeren.
Download hieronder het materiaal. Onder In de klas staan per onderdeel alle benodigdheden om via het digibord te gebruiken.

Download het materiaal
Alle audio afspelen

In de klas


Impressie