Rhythmix

Dynamisch concert in de Grote Zaal dat perfect aansluit bij het curriculum en de belevingswereld van elf- en twaalfjarigen.


Wie?
Percossa
Philharmonie Südwestfalen
Hans Leenders, dirigent
Jos Thie, regie

Wanneer en hoe laat?
ma 8 maart 2021 | 11.30 en 13.30 uur
di 9 maart 2021 | 9.30, 11.30 en 13.30 uur

 

Hoe lang?
Ongeveer een uur

Waar?
Grote Zaal

Voorbereiding in de klas?
Vier lessen van circa 30 minuten. Het materiaal staat op deze pagina.

Kosten?
€ 4 per deelnemer (leerling, leerkracht of begeleider). 

Begeleiding?
Maximaal één begeleider (leerkracht of ouder) per 10 leerlingen.

Kerndoelen (54, 56)
De leerlingen zingen en bewegen mee en worden hierbij uitgedaagd om goed te luisteren naar wat er gebeurt als het orkest speelt.

Startworkshop online
wo 6 januari 2021 | 16.00-16.30 uur
Maak samen met collega’s alvast kennis met het materiaal van dit project. Deze workshop wordt online gegeven door een ervaren workshopleider en is facultatief. Zet de datum vast in de agenda, in december sturen wij een e-mail met informatie over de mogelijkheid om aan te melden.

Rhythmix is een dynamisch concert voor zevende- en achtstegroepers en vindt plaats in de Grote Zaal. Het symfonieorkest en de vier slagwerkers van Percossa spelen zo aanstekelijk dat je bijna niet stil kan zitten! En dat hoeft ook niet, want iedereen mag meedoen. Alle leerlingen zingen liedjes mee en spelen samen met het orkest bodypercussie. De leerlingen worden hierbij uitgedaagd om goed te luisteren wat er gebeurt als het orkest speelt… Rhythmix is een speelse kennismaking met de klank van het symfonieorkest, in combinatie met de aanstekelijke ritmes en humor van Percossa!

---

Het Concertgebouw houdt de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten. We zullen ons uiterste best doen om dit project in de oorspronkelijke vorm te laten plaatsvinden. Indien het nodig is het project in een later stadium aan te passen aan de dan geldende maatregelen, zullen wij hierover tijdig informatie sturen.

Download het lesmateriaal
Alle audio afspelen

In de klas