Rhythmix

Geniet samen in de klas van dit dynamische online concert in de Grote Zaal, dat perfect aansluit bij het curriculum en de belevingswereld van elf- en twaalfjarigen.


Wie?
Percossa
Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel
Hans Leenders, dirigent
Jos Thie, regie

Wat?
Een stream van het concert in de Grote Zaal

Wanneer?
Vanaf 12 april 2021 tot 24 juli 2021,
wanneer u dat wilt via deze pagina.

Hoe lang?
Ongeveer 40 minuten

Waar?
In de klas op het digibord

Voorbereiding in de klas?
Vier lessen van circa 30 minuten. Het materiaal staat op deze pagina.

Kosten?
€ 25,- per klas

Kerndoelen (54, 56)
De leerlingen zingen en bewegen mee en worden hierbij uitgedaagd om goed te luisteren naar wat er gebeurt als het orkest speelt.

Rhythmix is een speelse kennismaking met de klank van het symfonieorkest, in combinatie met de aanstekelijke ritmes en humor van Percossa! Het dynamische concert voor zevende- en achtstegroepers wordt gestreamd vanuit de Grote Zaal. Het symfonieorkest Phion en de vier slagwerkers van Percossa spelen zo aanstekelijk dat je bijna niet stil kan zitten! En dat hoeft ook niet, want iedereen mag meedoen. De leerlingen worden uitgedaagd om goed te luisteren wat er gebeurt als het orkest speelt en zingen liedjes en spelen bodypercussie samen met het orkest. Beleef het samen in de klas en maak er een feestje van, het lijkt net of je erbij bent!

Bekijk het concert

Download het lesmateriaal
Alle audio afspelen

In de klas


Schoolconcert Rhythmix

De video is beveiligd met een wachtwoord dat u heeft ontvangen in de bevestigingsmail. Mocht het inloggen niet lukken, controleert u dan of u het wachtwoord correct invoert. Dit schoolconcert blijft beschikbaar tot de zomervakantie (24 juli). 

Heeft u zich nog niet aangemeld? Dat kan via het inschrijfformulier op Concertgebouw.nl