KleuterSinfonietta: StuiterStokken

Luister naar de magische klank van strijkinstrumenten en zing en stuiter mee.


Wie?
Musici van Amsterdam Sinfonietta
Mark Haayema, regie

Wanneer?
wo 23, do 24, ma 28 en di 29 november 2022
vr 27, ma 30, di 31 januari en wo 1 februari 2023
ma 17, wo 19, do 20 april 2023
di 23, wo 24 en do 25 mei 2023

Hoe laat?
Maandag, dinsdag en donderdag:
9.30, 11.00 en 12.45 uur
Woensdag en vrijdag:
9.30 en 11.00 uur

Waar?
In de Koorzaal

Hoe lang?
Ongeveer drie kwartier

Kosten?
€ 4,50 per leerling, leerkracht of begeleider

Voorbereiding in de klas?
Vier voorbereidende lessen van ongeveer 30 minuten. Het lesmateriaal volgt op deze pagina.

Gratis openbaar vervoer?
Als u met het openbaar vervoer van het GVB reist, kiest u kaarten waar (GVB) bij staat. Als u met de metro reist, stuur dan een aanvraag naar educatie@concertgebouw.nl

Kerndoelen 54 en 56
Door te zingen, te bewegen en te luisteren maken de leerlingen kennis met strijkinstrumenten en klassieke muziek en ervaren ze een concert met livemuziek van heel dichtbij.

De musici van KleuterSinfonietta zijn altijd in beweging. Samen strijken ze erop los, hun strijkstokken stuiteren van hot naar her. Maar wat gebeurt er als de een linksaf wil en de ander rechtsaf? Kun jij ze vertellen welke kant ze op moeten? In deze nieuwe KleuterSinfonietta-voorstelling boordevol bruisende muziek gaan de kinderen samen met de musici stuiteren.

KleuterSinfonietta is een muzikaal avontuur voor kleuters van vier en vijf jaar. Kinderen maken op speelse wijze kennis met de mooiste strijkersmuziek, gespeeld door musici van Amsterdam Sinfonietta, en met de strijkinstrumenten viool, altviool, cello en contrabas.

KleuterSinfonietta is een gezamenlijk project van Het Concertgebouw en Amsterdam Sinfonietta. De afgelopen 12 jaar hebben duizenden kleuters en hun juffen en meesters genoten van deze concerten in onze sfeervolle Koorzaal.