Workshop met concert

Experimenteren met componeren


Wat?
Workshop componeren, muziek maken en uitvoeren, en daarna een concert door een beroemd orkest of ensemble.

Bij een aantal workshops wordt de compositie die de leerlingen hebben gemaakt voor aanvang van het concert in de Spiegelzaal gepresenteerd.

Wanneer?
Een overzicht van de data en bijbehorende programma’s staat hieronder. Per datum is plaats voor één groep van minimaal twintig en maximaal dertig leerlingen. De workshop vindt plaats in de Koorzaal en het concert in de Grote Zaal. Het gehele programma duurt van 14.00 uur tot circa 22.15 uur. De groep dineert op eigen gelegenheid, tussen de workshop en het concert, buiten Het Concertgebouw.

Wie?
Een workshopleider die voor deze workshops regelmatig samenwerkt met één of meer musici uit het orkest dat die avond het concert verzorgt.

Kosten
€ 20 per leerling of docent, inclusief toegang tot het concert en drankjes vooraf en in de pauze. Maximaal één begeleider per vijftien leerlingen.

In samenwerking met het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest heeft Het Concertgebouw een serie workshops met bezoek aan een concert samengesteld. Tijdens de workshop experimenteren de bovenbouwleerlingen met de bouwstenen van de compositie die ze ’s avonds tijdens het concert te horen krijgen. Door zelf met deze bouwstenen een eigen muziekstuk te maken, krijgen leerlingen inzicht in de betreffende compositie en ontwikkelen ze een actieve luisterhouding.

De workshop wordt afgesloten met een opname van de compositie die de leerlingen met elkaar hebben gemaakt. Deze opname kunnen ze na hun bezoek aan Het Concertgebouw op de educatiewebsite van Het Concertgebouw beluisteren. Leerlingen die zelf een instrument bespelen, kunnen hun eigen instrument meenemen naar de workshop. Deelnemers zonder instrument mogen experimenteren met de piano, basgitaar, elektrische gitaar en verschillende slaginstrumenten die in Het Concertgebouw beschikbaar zijn.

Bekijk de speciaal geselecteerde concerten voor Workshop met concert:

Overzicht concerten