On stage and backstage

Een kijkje achter de schermen van gebouw en orkest


Wat?
Muzikale inleiding, gevolgd door een deel van een repetitie van het Koninklijk Concertgebouworkest en tot slot een rondleiding door het gebouw.

Wanneer?
Keuze uit twintig data, aanvang 9.30 of 11.30 uur. Een overzicht van de data en bijbehorende programma’s staat hieronder. Tijdens de repetitie spelen de musici een deel van het programma. Per datum is plaats voor één groep van minimaal twintig en maximaal 45 leerlingen, met drie begeleiders. De muzikale inleiding vindt plaats in de Dirigentenfoyer en de repetitie in de Grote Zaal. Het gehele programma duurt circa 2,5 uur.

Wie?
Koninklijk Concertgebouworkest
Peter Biloen, dirigent
Marko Kassenaar, kunsteducator

Kosten
€ 7 per leerling of docent. Maximaal één begeleider per vijftien leerlingen.

Tijdens het project On stage and backstage krijgen de bovenbouwleerlingen een kijkje achter de schermen. Ter voorbereiding bekijken ze in de klas een documentaire over Het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest. In de Dirigentenfoyer krijgen de leerlingen achtergrondinformatie over de stukken die het Concertgebouworkest aan het repeteren is. Hierna wonen de leerlingen in de Grote Zaal een deel van de repetitie bij. Wat er op het programma staat is afhankelijk van het repetitieschema van de door u gekozen dag (zie hieronder een overzicht van de programma's).

Het project eindigt met een rondleiding door het gebouw langs de radiokamer, koninklijke ontvangstkamer, zolder en catacomben. Wie nog meer wil weten over het wereldberoemde gebouw en orkest kan de serie Bloed, zweet en snaren en het vervolg Bloed, zweet en concerten bekijken.

Bekijk hieronder het overzicht van de programma's per datum. Tijdens de door u bezochte repetitie spelen de musici een deel van het programma.

Overzicht programma's 2019-2020

 

Bekijk de documentaire als voorbereiding op het bezoek aan Het Concertgebouw

 © Mals Media - Anna Jordans en Florian Koch