Lunchconcert met voorbereidende workshop

Zelf componeren en samen naar een concert


Wat?
Workshop componeren, muziek maken en uitvoeren, en daarna naar een lunchconcert.

Wanneer?
Op woensdagen:
2 oktober 2019
6 en 27 november 2019
4, 11, en 18 december 2019
8 en 15 januari 2020

12 februari 2020
4, 18 en 25 maart 2020
1 en 8 april 2020

Per datum is plaats voor één groep van minimaal twintig en maximaal dertig leerlingen. De workshop vindt plaats in de Koorzaal en het concert in de Grote of Kleine Zaal. Het gehele programma duurt van 9.30 uur tot 13.30 uur.

Wie?
De concerten worden gegeven door een workshopleider, in samenwerking met verschillende orkesten, ensembles en solisten. Kijk voor de concertagenda op concertgebouw.nl/lunchconcert (vanaf eind augustus 2019).

Kosten
€ 10 per leerling of docent. Maximaal één begeleider per vijftien leerlingen

Het Concertgebouw heeft speciale workshops voor de onderbouw die de leerlingen voorbereiden op een lunchconcert in de Grote of Kleine Zaal. Maximaal dertig leerlingen maken in een ochtend met elkaar een compositie. De lunchconcerten variëren van repetities van het Koninklijk Concertgebouworkest in de Grote Zaal tot concerten van conservatoriumstudenten of prijswinnaars van Nederlandse muziekconcoursen in de Kleine Zaal.

Het Concertgebouw beschikt over een uitgebreid instrumentarium, waaronder een elektrische gitaar en divers slagwerk, waar leerlingen tijdens de workshop op mogen spelen. Leerlingen die zelf een instrument bespelen, kunnen dit instrument meenemen naar de workshop.