KleuterSinfonietta: Speelgoedfabriek Tokkel & Strijk

Luister naar de magische klank van strijkinstrumenten en zing mee.


Wie?
Amsterdam Sinfonietta
Kiki Jaski, regie

Wanneer?
7, 8, 9, 10 en 11 oktober 2019
27, 28, 29, 30 en 31 januari 2020
22, 23 en 24 april 2020
Op maandag, dinsdag en donderdag om 9.30, 11.00 en 13.30 uur.
Op woensdag en vrijdag om 9.30 en 11.00 uur.

Dit concert vindt plaats in de Koorzaal en duurt ongeveer drie kwartier.

Voorbereiding in de klas
Vijf voorbereidende lessen van circa 30 minuten. U ontvangt een lespakket waarmee u de kinderen in de klas voorbereidt op het concert. Een link naar het lesmateriaal vindt u een aantal maanden voor het project onderaan deze pagina.

Wij adviseren u om de voorbereiding op te nemen in uw jaarplanning.

Kosten
€ 4 per leerling of docent. Maximaal één begeleider per vijf leerlingen.

Kerndoelen (54, 56)
Door te zingen, te bewegen en te luisteren maken de leerlingen kennis met strijkinstrumenten en klassieke muziek en ervaren ze een concert met livemuziek van heel dichtbij.

Liedjes Speelgoedfabriek Tokkel & Strijk

Aan de rand van de stad staat Speelgoedfabriek Tokkel & Strijk. Een magische plek, waar speelgoed leert spelen. En het leuke is: de kleuters mogen meedoen! Samen met de musici van Amsterdam Sinfonietta zetten ze de fabriek op stelten. Ze strijken, tokkelen, zoemen, brommen en zingen uit volle borst. Bij KleuterSinfonietta maken leerlingen spelenderwijs kennis met de veelzijdigheid van muziek. En met de instrumenten die al die mooie klanken tevoorschijn toveren. Dit seizoen zijn violen, een cello en een contrabas te vinden in een heel bijzondere speelgoedfabriek.

KleuterSinfonietta is een gezamenlijk project van Het Concertgebouw en Amsterdam Sinfonietta.


Voorbereiding in de klas

Een goede voorbereiding zorgt voor de mooiste concertervaring. De kinderen leren daarom in de klas de liedjes en bewegingen die ze tijdens het concert samen met de musici uitvoeren. Via de filmpjes maken ze op school alvast kennis met de musici en hun instrumenten.
Download hieronder het materiaal. Onder In de klas staan per onderdeel alle benodigdheden om via het digibord te gebruiken. 

Download het materiaal
Alle audio afspelen

In de klas


Impressie