KleuterSinfonietta: Wie zet 's nachts de sterren aan?

Luister naar de magische klank van strijkinstrumenten en zing mee.


Wie?
Musici van Amsterdam Sinfonietta
Dagmar Slagmolen, regie

 

Geannuleerd
Ten gevolge van de coronamaatregelen zijn wij genoodzaakt dit project te annuleren. Het project is doorgeschoven naar volgend schooljaar. Inschrijvingen worden niet automatisch doorgeschoven. Vanaf eind april is het mogelijk om voor de projecten van 2021-2022 in te schrijven.

Vervangen door
Het online project van KleuterSinfonietta: Kom, we gaan spelen! Alle informatie vindt u hier. Deelname is gratis en aanmelden niet nodig.

Kerndoelen (54, 56)
Door te zingen, te bewegen en te luisteren maken de leerlingen kennis met strijkinstrumenten en klassieke muziek en ervaren ze een concert met livemuziek van heel dichtbij.

Als jij ‘s avonds je ogen sluit, worden de sterren net wakker. KleuterSinfonietta vertelt wat er dan allemaal gebeurt. Hoe komt het dat ‘s nachts alles anders klinkt? Wie zorgt ervoor dat de maan en de sterren op tijd opkomen en weer ondergaan? En waar blijven de sterren als we ze niet zien?

Wie zet ‘s nachts de sterren aan? is een muzikaal verhaal over de magische kracht van de nacht. De kinderen gaan met de musici van Amsterdam Sinfonietta mee op een spannende tocht door de nacht met de muziek als gids. Kinderen maken op speelse wijze kennis met de mooiste strijkersmuziek, gespeeld door musici van Amsterdam Sinfonietta, en met de strijkinstrumenten viool, altviool, cello en contrabas. 

KleuterSinfonietta is een gezamenlijk project van Het Concertgebouw en Amsterdam Sinfonietta. De afgelopen tien jaar hebben duizenden kleuters en hun juffen en meesters genoten van deze concerten in de sfeervolle Koorzaal.

Download het lesmateriaal
Alle audio afspelen

In de klas


Impressie