KleuterSinfonietta: Wie zet 's nachts de sterren aan?

Luister naar de magische klank van strijkinstrumenten en zing mee.


Wie?
Musici van Amsterdam Sinfonietta
Dagmar Slagmolen, regie

Wanneer?
september 2020: do 24, vr 25, ma 28 en di 29
oktober 2020: do 1 en vr 2
februari 2021: di 16, wo 17 en vr 19
april 2021: ma 19, di 20, do 22 en vr 23

Hoe laat?
maandag, dinsdag en donderdag:
09:30, 11:00 en 13:30 uur
woensdag en vrijdag:
09:30 en 11:00 uur

Hoe lang?
Ongeveer drie kwartier

Waar?
Koorzaal

Voorbereiding in de klas?
Vier lessen van circa 30 minuten. Het materiaal staat op deze pagina.

Kosten?
€ 4 per deelnemer (leerling, leerkracht of begeleider).

Begeleiding?
Maximaal 1 begeleider (leerkracht of ouder) per 5 leerlingen

Kerndoelen (54, 56)
Door te zingen, te bewegen en te luisteren maken de leerlingen kennis met strijkinstrumenten en klassieke muziek en ervaren ze een concert met livemuziek van heel dichtbij.

Als jij ‘s avonds je ogen sluit, worden de sterren net wakker. KleuterSinfonietta vertelt wat er dan allemaal gebeurt. Hoe komt het dat ‘s nachts alles anders klinkt? Wie zorgt ervoor dat de maan en de sterren op tijd opkomen en weer ondergaan? En waar blijven de sterren als we ze niet zien?

Wie zet ‘s nachts de sterren aan? is een muzikaal verhaal over de magische kracht van de nacht. De kinderen gaan met de musici van Amsterdam Sinfonietta mee op een spannende tocht door de nacht met de muziek als gids. Kinderen maken op speelse wijze kennis met de mooiste strijkersmuziek, gespeeld door musici van Amsterdam Sinfonietta, en met de strijkinstrumenten viool, altviool, cello en contrabas. 

KleuterSinfonietta is een gezamenlijk project van Het Concertgebouw en Amsterdam Sinfonietta. De afgelopen tien jaar hebben duizenden kleuters en hun juffen en meesters genoten van deze concerten in de sfeervolle Koorzaal.

---

Het Concertgebouw houdt de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten. We zullen ons uiterste best doen om dit project in de oorspronkelijke vorm te laten plaatsvinden. Indien het nodig is het project in een later stadium aan te passen aan de dan geldende maatregelen, zullen wij hierover tijdig informatie sturen.

Download het lesmateriaal
Alle audio afspelen

In de klas


Impressie