Duizend-en-een-nacht

Ga mee op muzikaal avontuur met Sinbad.


Wie?
Nederlands Philharmonisch Orkest
Nil Venditti, dirigent 
Abdelhadi Baaddi, Sinbad
Joris Nassenstein, regie en muzikale dramaturgie
Jan Pieter Koch, regie en muzikale dramaturgie
Don Duyns, tekst

Wanneer?
Do 23 jan 2020 | 9.30, 11.30 en 13.30 uur
Vr 24 jan 2020 | 9.30, 11.30 en 13.30 uur
Dit concert vindt plaats in de Grote Zaal en duurt ongeveer een uur.

♫ Liedjes Duizend-en-een-nacht

Voorbereiding in de klas
Zeven voorbereidende lessen van circa 45 minuten. U ontvangt een lespakket waarmee u de kinderen in de klas voorbereidt op het concert. Een link naar het lesmateriaal vindt u een aantal maanden voor het project onderaan deze pagina.

Wij adviseren u om de voorbereiding op te nemen in uw jaarplanning.

Kosten
€ 4 per leerling of docent. Maximaal één begeleider per tien leerlingen.

Kerndoelen (54, 56)
De leerlingen zingen en bewegen mee met het symfonieorkest in oosterse sferen, maar luisteren ook naar de reisavonturen van Sinbad in woord en muziek.

Docententraining
De docententraining versterkt het effect van het lesmateriaal en verhoogt het plezier in de voorbereiding en het concert, voor zowel de leerkracht als de leerlingen. Deze facultatieve training voor leerkrachten op woensdag 2 oktober 2019 van 15.00 tot 16.30 uur in Het Concertgebouw. 

In Duizend-en-een-nacht beleeft Sinbad spannende avonturen in een oosterse sfeer. Alles komt nog meer tot leven op prachtige muziek. De leerlingen leren de liedjes die bij dit avontuur horen van tevoren op school. Het voorbereidende lesmateriaal geeft inspiratie om het thema duizend-en-een-nacht breder in te zetten dan alleen in de muziekles. Ook vaardigheden als samenwerken, kritisch denken en creativiteit spelen hierbij een belangrijke rol. Uiteindelijk komt alles samen in een concert in oosterse sferen, waarbij achthonderd zingende en bewegende leerlingen in de Grote Zaal worden begeleid door een symfonieorkest.

Bij het concert mogen ouders aanwezig zijn om met hun kind mee te genieten.

Voorbereiding in de klas
Een goede voorbereiding zorgt voor de mooiste concertervaring. De leerlingen leren daarom in de klas de liedjes en bewegingen die ze tijdens het concert samen met Sinbad en het orkest uitvoeren. 
Download hieronder het materiaal. Onder In de klas staan per onderdeel alle benodigdheden om via het digibord te gebruiken.

Download het materiaal
Alle audio afspelen

In de klas


Impressie