Digitale leerlijn muziek

Het Koninklijk Concertgebouw brengt muziekonderwijs terug in het klaslokaal van de basisschool.


Mahlers Digitale Klaslokaal 

Gratis digitaal lespakket voor alle scholen

Speciaal voor basisscholen lanceert Het Concertgebouw samen met 123ZING het digitale lespakket Mahlers Digitale Klaslokaal.

De lessen van ‘Mahlers digitale klaslokaal’ zijn gemaakt voor groep 1 t/m 8 en is voor alle scholen gratis toegankelijk. Het lesmateriaal bestaat uit een videoles, een lied en gevarieerde verwerkingsopdrachten waarbij ook de componeertool een belangrijke rol speelt.  Doordat de structuur van een leerlijnbord wordt aangehouden, kunnen de lessen makkelijk worden gebruikt binnen de doorlopende leerlijn. Scholen die (nog) niet met de leerlijn werken, kunnen het lespakket los inzetten.‚Äč Het lesmateriaal van 123ZING is makkelijk inzetbaar, het vereist weinig basiskennis of voorbereidingstijd. 123ZING raadt het gebruik van instrumenten aan, denk hierbij aan boomwhackers en ritme-instrumten. Reken maar dat aan het eind van de dag alle leerlingen zingend de school uit lopen.

Bekijk het lespakket nu via 123zing.nl/mahler en geniet samen met de kinderen van de fascinerende muziek van een van de beroemdste componisten ter wereld.

Mahlers Digitale Klaslokaal wordt mede mogelijk gemaakt door: Het Concertgebouwfonds, Stichting de Weille Ogier en Hendrik Muller Fonds.


Het Concertgebouw en 123ZING bundelen de krachten

Het Concertgebouw vindt het belangrijk dat alle kinderen goed muziekonderwijs krijgen. Daarom heeft Het Concertgebouw de krachten gebundeld met 123ZING.

De digitale muziekmethode 123ZING waarborgt een flexibele en laagdrempelige manier van lesgeven voor alle leerkrachten en is ontwikkeld voor groep 1 t/m 8 van de basisschool. Ook thuis kunnen de kinderen verder aan de slag met de muziek.

Leren door te doen staat in deze methode centraal. De muziekmethode geeft de leerkracht enerzijds houvast door het volgen van een doorlopende leerlijn en biedt anderzijds de vrijheid om het hele jaar door thema- en vakgerichte liedjes en muzikale activiteiten in te zetten.

 

Impressie 123ZING - Mahlers Digitale Klaslokaal


 

Fondsen Digitale Leerlijn