Sofie en de mannetjes van de tijd

Beleef deze tijdreis en zing en swing mee met Sofie en Percossa!


Wie?
Sofie Habets, zang
Percossa, slagwerkgroep
Kiki Jaski, regie

Wat?
Een voorstelling vol liedjes, trommels, tijd en fantasie

Waar?
Kleine Zaal

Wanneer?
Ma 12 maart 2018 | 9.30, 11.15 en 13.30 uur
Di 13 maart 2018 | 9.30, 11.15 en 13.30 uur
Do 15 maart 2018 | 9.30, 11.15 en 13.30 uur
Vrij 16 maart 2018 | 9.30, 11.15 en 13.30 uur

Hoe lang?
Concert: 50 minuten

Voorbereiding
Zes voorbereidende lessen van ongeveer 30 minuten. U ontvangt een lespakket waarmee u de leerlingen op het concert voorbereidt.

Kosten
€ 4 per leerling of begeleider. Maximaal één begeleider per zeven leerlingen.

Luister goed naar de mannetjes van de tijd

Soms gaat de tijd zo langzaam! Als je in de stoel van de tandarts zit, of als je bijna jarig bent. En soms lijkt de tijd razendsnel te gaan. Als je buiten aan het spelen bent en het ineens donker is. Of wanneer je te laat van huis vertrokken bent... Sofie luistert naar het tikken van de klok. Zo traag! Dan verschijnen de mannetjes van de tijd. Met een enkele slag kunnen zij de tijd laten vliegen, vertragen en zelfs stilzetten. 

Voorbereiding in de klas

De voorbereiding voor Sofie en de mannetjes van de tijd bestaat uit zes lessen van ongeveer 30 minuten waarin de liedjes worden geleerd en bovengenoemde thema's aan bod komen. Zodra het lesmateriaal gereed is, zal het op deze pagina worden geplaatst.
Luister hieronder alvast één liedje: De Kanga-doodle-doo! De andere liedjes worden binnenkort op deze pagina geplaatst. 

Aanrader!

Er is een facultatieve training door muziekvakdocenten voor leerkrachten op woensdag 24 januari 2018 van 14.00 uur tot 15.30 uur in Het Concertgebouw. De docententraining versterkt het effect van het lesmateriaal en verhoogt het plezier in de voorbereiding en het concert, zowel voor de leerkracht als voor de leerlingen.
Zet de datum vast in uw agenda. U ontvangt na inschrijving voor dit project t.z.t. een uitnodiging voor aanmelding van de docententraining.

Alle audio afspelen

Lessen in de klas


In de studio

De liedjes van Sofie en de Mannetjes van de tijd zijn opgenomen en binnenkort via deze pagina te beluisteren. Hierboven kun je de Kanga-doodle-doo alvast beluisteren.

Sofie in de studio

        

 

Percossa in de studio