Rhythmix - NIEUW!

Symfonie voor angsthazen en durfals wordt vervangen door het dynamische concert Rhythmix. Dit project sluit bij nader inzien beter aan bij het curriculum en de belevingswereld van groep 7 en 8.


Wie?
Philharmonie Südwestfalen
Hans Leenders, dirigent
Percossa
Jos Thie, regie

Wat?
Concert in de Grote Zaal voor leerlingen en hun ouders. 

Waar?
Grote Zaal

Wanneer?

Ma 4 februari 2019 | 9.30, 11.30 en 13.30 uur
Di 5 februari 2019 | 9.30, 11.30 en 13.30 uur

Wij adviseren u om de voorbereiding op te nemen in uw jaarplanning.

Hoe lang?
60 minuten

Voorbereiding

Ongeveer vijf voorbereidende lessen van circa 30 minuten. U ontvangt een lespakket waarmee u de leerlingen op het concert voorbereidt.

Kosten
€ 4 per leerling of begeleider. Maximaal één begeleider per 10 leerlingen.

Voel het ritme en doe mee!

Rhythmix is een dynamisch concert voor zevende-en achtstegroepers en vindt plaats in de Grote Zaal. Het symfonieorkest en de vier slagwerkers van Percossa spelen zo aanstekelijk dat je bijna niet stil kan zitten! En dat hoeft ook niet, want iedereen mag meedoen. Alle leerlingen zingen liedjes mee en spelen samen met het orkest bodypercussie. De leerlingen worden hierbij uitgedaagd om goed te luisteren wat er gebeurt als het orkest speelt… Rhythmix is een speelse kennismaking met de klank van het symfonieorkest, in combinatie met de aanstekelijke ritmes en humor van Percossa!

 

Aanrader!

Facultatieve training door muziekvakdocenten voor leerkrachten op woensdag 31 oktober 2018 van 14.00 tot 15.30 uur in Het Concertgebouw. De docententraining versterkt het effect van het lesmateriaal en verhoogt het plezier in de voorbereiding en het concert, zowel voor de leerkracht als de leerlingen. Zet de datum vast in uw agenda, na aanmelding voor dit project ontvangt u meer informatie hierover.