Symfonie voor angsthazen en durfals

Symfonie voor angsthazen en durfals is een symfonie voor zevende en achtstegroepers. De voorstelling gaat over een jongen die niets eng of griezelig vindt. Zijn jullie dapper genoeg om te komen?


Wie?
Philharmonie Südwestfalen
Huba Hollóköi, dirigent
Julia Philippens, viool
Eric Robillard, acteur/verteller
Margrith Vrenegoor, regie

Wat?
Concert in de Grote Zaal voor leerlingen en hun ouders. De leerlingen leren van tevoren in de klas verschillende muzikale vaardigheden: ze zingen, spreken, klappen, trommelen en doen bodypercussie. Hierdoor zijn ze een belangrijk onderdeel van het orkest en het concert!

Waar?
Grote Zaal

Wanneer?

Ma 4 februari 2019 | 9.30, 11.30 en 13.30 uur
Di 5 februari 2019 | 9.30, 11.30 en 13.30 uur

Wij adviseren u om de voorbereiding op te nemen in uw jaarplanning.

Hoe lang?
60 minuten

Voorbereiding

Ongeveer zeven voorbereidende lessen van circa 30 minuten. U ontvangt een lespakket waarmee u de leerlingen op het concert voorbereidt.

Kosten
€ 4 per leerling of begeleider. Maximaal één begeleider per 10 leerlingen.

Griezelen in de Grote Zaal

De voorstelling gaat over een jongen die niets eng of griezelig vindt. Op een dag ziet hij een advertentie in de krant staan: ‘Spoedcursus griezelen. Niet gegriezeld, geld terug.’ Drie nachten brengt hij in een berucht kasteel door. Hij ontmoet spoken, reuzen, monsters en heksen, maar bang is hij niet. Tot hij op de derde nacht een betoverd meisje tegenkomt… De leerlingen maken tijdens het concert muziek met de musici op het podium en vormen zo zelf een belangrijke deel van de voorstelling.

 

Aanrader!

Facultatieve training door muziekvakdocenten voor leerkrachten op woensdag 31 oktober 2018 van 14.00 tot 15.30 uur in Het Concertgebouw. De docententraining versterkt het effect van het lesmateriaal en verhoogt het plezier in de voorbereiding en het concert, zowel voor de leerkracht als de leerlingen. Zet de datum vast in uw agenda, na aanmelding voor dit project ontvangt u meer informatie hierover.