Workshop met concert

Leren door zelf doen: in workshop met concert draait het om het zelf doen, zelf componeren, spelen en luisteren.


Wie?
Jurgen van Harskamp geeft de workshop, soms samen met één of meer musici uit het orkest dat die avond het concert verzorgt.

Wat?
Workshop componeren, muziek maken en uitvoeren, gevolgd door een concert door een beroemd orkest of ensemble.

Waar?
Workshop in de Koorzaal. Concert in de Kleine of de Grote Zaal.

Wanneer?
Een overzicht van de data vindt u hieronder.

Hoe lang?
De workshop begint om 14.00 uur en duurt de hele middag. Het concert begint om 20.15 uur en duurt tot circa 22.15 uur. De groep dineert op eigen gelegenheid, tussen de workshop en het concert, buiten Het Concertgebouw.

Kosten
€ 20 per leerling of docent. De toegang tot het concert en drankjes vooraf en in de pauze zijn inbegrepen. Maximaal één begeleider per 15 leerlingen.

Componeren in het Concertgebouw

In samenwerking met het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Koninklijk Concertgebouworkest en de Eigen Programmering van Het Concertgebouw is een serie workshops met bezoek aan een concert samengesteld. De leerlingen experimenteren tijdens de workshop met de bouwstenen van een compositie die ze ’s avonds tijdens het concert te horen krijgen. Door zelf met deze bouwstenen een eigen muziekstuk te maken, krijgen de leerlingen inzicht in de betreffende compositie en ontwikkelen ze een actieve luisterhouding.

Ter afsluiting van de workshop maken de leerlingen een groepscompositie die wordt opgenomen. Deze opname kunnen de leerlingen na hun bezoek aan Het Concertgebouw via een link naar de educatiewebsite van Het Concertgebouw beluisteren en delen. Leerlingen die zelf een instrument bespelen worden gevraagd hun eigen instrument mee te nemen naar de workshop. Leerlingen zonder muziekinstrument kunnen tijdens de workshop experimenteren met piano, basgitaar, elektrische gitaar en verschillende slaginstrumenten.

 

Concerten 2018-2019

Bekijk hier de speciaal geselecteerde concerten voor Workshop met concert:

Overzicht concerten