Componeren in het Concertgebouw

Samen met musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest maken leerlingen van de bovenbouw hun eigen compositie. Komen jullie ook componeren in het gebouw?


Wie?
Jurgen van Harskamp geeft de workshop, soms samen met één of meer musici uit het orkest. Het concert wordt gegeven door het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Wat?
Workshop componeren, muziek maken en uitvoeren, gevolgd door een concert.

Waar?
Workshop in de Koorzaal.
Concert in de Grote Zaal.

Wanneer?
Workshop dag 1 | maandag 6 mei 2019 van 10.00 tot 17.00 uur
Workshop dag 2 | dinsdag 7 mei 2019 van 10.00 tot 17.00 uur
Workshop dag 3 | maandag 13 mei 2019 van 14.00 tot 18.00 uur, concert van 20.15 tot 22.30 uur (diner op eigen gelegenheid buiten Het Concertgebouw)

Kosten
€ 20 per leerling of docent voor drie workshopdagen en het concert. De toegang tot het concert en drankjes vooraf en in de pauze zijn inbegrepen. Aan dit project kan één groep deelnemen van minimaal 20 en maximaal 30 leerlingen. Maximaal één begeleider per 15 leerlingen.

Componeren met het Nederlands Philharmonisch Orkest

Drie dagen lang gaan de leerlingen onder leiding van Jurgen van Harskamp volledig op in een intensief en creatief proces met een klasse-compositie als doel! Van het eindresultaat wordt een geluidsopname gemaakt die aan het eind van de workshop beluisterd wordt en op educatie.concertgebouw.nl wordt geplaatst. Na afloop van de laatste dag op 13 mei gaan de leerlingen ’s avonds naar een concert van het Nederlands Philharmonisch Orkest in de Grote Zaal. Als voorprogramma van dit concert spelen ze hun eigen gemaakte compositie voor publiek in de Spiegelzaal.