On stage and backstage

Op de zolder van Het Concertgebouw rondlopen? De dirigent aan het werk zien met het Koninklijk Concertgebouworkest? Bij On stage and backstage kan het!


Wie?
Kunsteducator Marko Kassenaar; dirigent Peter Biloen, het Koninklijk Concertgebouworkest en een rondleider van Het Concertgebouw.

Wat?
Muzikale inleiding door Marko Kassenaar of Peter Biloen gevolgd door (een deel van) een repetitie van het Koninklijk Concertgebouworkest en tot slot een rondleiding door het gebouw.

Waar?
In de Dirigentenfoyer en de Grote Zaal.

Wanneer?
U kunt kiezen uit verschillende muzikale programma’s. Het overzicht kunt u hieronder downloaden.

Hoe laat?
9.30 of 11.30 uur. Inleiding, repetitie en rondleiding nemen bij elkaar circa 2,5 uur in beslag.

Kosten
€ 7 per leerling of docent

Kijkje achter de schermen

In de Dirigentenfoyer vertelt Marko Kassenaar of Peter Biloen een aanstekelijk verhaal over de werken die de leerlingen even later horen tijdens de repetitie van het Koninklijk Concertgebouworkest in de Grote Zaal. Het programma eindigt met een rondleiding door Het Concertgebouw: van de Koninklijke ontvangkamer tot en met de ‘catacomben’. Ondertussen vertelt de rondleider over de intrigerende geschiedenis van het gebouw. Om het beeld compleet te maken, kunt u vooraf of na afloop met de leerlingen een paar afleveringen van Bloed, zweet en snaren bekijken, of van de vervolgserie Bloed, zweet en concerten. 

Kunstlicht Next

De uitzending van Kunstlicht Next ‘Kunst en de romantiek’ sluit tevens naadloos aan bij On stage and backstage. Deze documentaire gaat in op de geschiedenis van Het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest. U kunt deze aflevering bekijken via Uitzending gemist. Gaat u daarvoor naar www.schooltv.nl/docent. Via de zoekbalk komt u bij de juiste aflevering.

Het programma De kennis van nu heeft een speciale aflevering gemaakt over akoestiek, onder andere die van Het Concertgebouw. Bekijk de uitzending hier. Ook is er van dit programma een uitzending gemaakt over de wetenschap van dirigeren. Deze uitzending is deels opgenomen in Het Concertgebouw en is hier te bekijken.
Voor een extra kijkje achter de schermen kunt u met uw leerlingen een aantal afleveringen van Bloed, zweet en snaren bekijken, of de vervolgserie Bloed, zweet en concerten.

Download het concertoverzicht


Bekijk hier de documentaire als voorbereiding op het bezoek aan Het Concertgebouw

 © Mals Media - Anna Jordans en Florian Koch