Componeren in Het Concertgebouw

Samen met musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest volgen de leerlingen een driedaagse workshop om hun eigen compositie te maken. Drie dagen lang gaan ze volledig op in een intensief, creatief proces.


Wie?
Workshop door Jurgen van Harskamp samen met één of meer musici uit het orkest, concert door het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Waar?
Workshop in de Koorzaal of de Pleinfoyer. Concert in de Grote Zaal.

Wanneer?
29 januari, 1 en 5 februari 2018
Aan dit project kan één klas deelnemen van minimaal 20 en maximaal 30 leerlingen.

Programma concert 5 februari 2018
Nederlands Philharmonisch Orkest
Christoph Poppen, dirigent
Sitkovetsky Trio
Sibelius - Finlandia
Beethoven - Tripelconcert in C
Mendelssohn - Vijfde symfonie in d 'Reformatie'

Hoe laat?
Op maandag 29 januari en donderdag 1 februari 2018 duurt de workshop van 10.00 tot 17:00 uur. Op maandag 5 februari 2018 duurt de workshop van 14.00 tot 18:00 uur en het concert van 20.15 tot 22.30 uur. Op deze dag dineert de klas, tussen de workshop en het concert, op eigen gelegenheid buiten Het Concertgebouw.

Kosten
€ 20 per leerling of docent voor workshop en concert samen. De toegang tot het concert en drankjes vooraf en in de pauze zijn inbegrepen.

Klasse-compositie!

Het doel: een klasse-compositie! Van het eindresultaat maken we een geluidsopname die we de klas aan het eind van de workshop laten horen. Na afloop van de laatste workshop op 5 februari gaan de leerlingen ‘s avonds naar het concert van het Nederlands Philharmonisch Orkest in de Grote Zaal.

Beluister hieronder de compositie die tijdens dit project is gemaakt door leerlingen van het Geert Groote college: