KleuterSinfonietta - Speelgoedfabriek Tokkel & Strijk

Aan de rand van de stad staat Speelgoedfabriek Tokkel & Strijk. Hier komt op de prachtigste muziek al het speelgoed tot leven, van theedrinkende poppen tot dansende robots en loeiende brandweerauto’s. Kom op bezoek in deze muzikale speelgoedfabriek!


Wie?
Amsterdam Sinfonietta
Kiki Jaski, regie

Wat?
Een muzikale belevenis

Waar?
Koorzaal

Wanneer?
1, 2, 3, 6, 7, 8 november 2017
15, 16, 19 januari 2018
4, 5, 6, 9, 10, 11 april 2018

Op maandag, dinsdag en donderdag om 9.30, 11.00 en 13.30 uur
Op woensdag en vrijdag om 9.30 en 11.00 uur

Hoe lang?
Concert: 45 minuten

Voorbereiding
Vier lessen van ongeveer 30-45 minuten. U ontvangt een lespakket waarmee u de kinderen in de klas voorbereidt op het concert.

Kosten
€ 4 per leerling of begeleider. Maximaal één begeleider per vijf leerlingen.

De fabriek op stelten

Samen met de musici van Amsterdam Sinfonietta zetten we de fabriek op stelten. De violen strijken, de altviolen tokkelen, de cello zoemt, de contrabas bromt zacht. En wij? Wij zingen! Zou het ons lukken om zelfs oude grijsbeer en droevige ballerina te laten ontwaken?

Voorbereiding in de klas

Het lespakket voor KleuterSinfonietta bereidt de kleuters voor op het bezoek aan Het Concertgebouw. De voorbereiding bestaat uit vier lessen van ongeveer 30-45 minuten. De kleuters leren de liedjes die ze tijdens de voorstelling mogen meezingen en de bewegingen die erbij horen. Via de filmpjes maken ze kennis met de musici die op het podium zullen staan en hun instrumenten: viool, altviool, cello en contrabas.

U kunt het lesmateriaal hieronder downloaden. Op onderstaande lespagina's staat al het materiaal dat u nodig heeft voor het geven van de lessen.

Download het lesmateriaal
Alle audio afspelen

Lessen in de klas
 Amsterdam Sinfonietta is al druk bezig met de voorbereidingen voor KleuterSinfonietta: Speelgoedfabriek Tokkel & Strijk