KleuterSinfonietta: Kom, we gaan spelen

Eerst opstaan en ontbijten, dan lekker buitenspelen. Tikkertje of verstoppertje? De zes muzikanten van Amsterdam Sinfonietta staan te popelen om mee te doen!


Wie?
Amsterdam Sinfonietta
Kiki Jaski, regie
Sanne Oostervink, kostuums
Tim Groot, licht

Wat?
Een muzikale belevenis

Waar?
Koorzaal

Wanneer?
6, 7, 8 en 9 november 2018
21, 22, 23, 24 en 25 januari 2019
18, 19, 20, 21 en 22 maart 2019
Op maandag, dinsdag en donderdag om 9.30, 11.00 en 13.30 uur.
Op woensdag en vrijdag om 9.30 en 11.00 uur.

Wij adviseren u om de voorbereiding op te nemen in uw jaarplanning.

Hoe lang?
45 minuten

Voorbereiding
Ongeveer vier lessen van circa 45 minuten. U ontvangt een lespakket waarmee u de kinderen in de klas voorbereidt op het concert.

Kosten
€ 4 per leerling of begeleider. Maximaal één begeleider per 5 leerlingen.

Spelen met muziek

Tijdens de voorstelling Kom, we gaan spelen maken leerlingen uit groep 1 en 2 kennis met de viool, de altviool, de cello en de contrabas. En natuurlijk met de muziek die op deze instrumenten gespeeld wordt. De mooiste strijkersmuziek passeert de revue. Wie durft er aan de snaar van de contrabas te plukken? De kinderen worden uitgedaagd om mee te doen, te ontdekken, zingen, klappen, bewegen, kijken en luisteren. Kom, we gaan spelen is een muzikaal avontuur over alledaagse gebeurtenissen en de gevoelens die daarbij horen.

Liedjes

Beluister de liedjes van KleuterSinfonietta.

Lesmateriaal

Voor de mooiste beleving is het belangrijk dat de kinderen goed voorbereid naar het concert komen. In de vier voorbereidende lessen van KleuterSinfonietta leren de kinderen de liedjes en bewegingen die ze tijdens het concert uitvoeren. Ook maken ze op speelse wijze kennis met de muziek die tijdens het concert wordt gespeeld.
Download hieronder het lesmateriaal. Per les is er een aparte lespagina met alle benodigdheden voor de betreffende les. Veel plezier!

Download het lesmateriaal
Alle audio van dit project afspelen

Lessen in de klas


Impressie

 

Tekeningen

Leerlingen van basisschool De Kaleidoskoop uit Utrecht maakten tekeningen naar aanleiding van hun bezoek aan KleuterSinfonietta.